joi, 22 noiembrie 2012

Scuze s-au soluții?

Despre bani...
Regula paretto...cautati sa investiti 10 dolari si daca in 5 zile sau mai putin reusiti sa scoateti 15 , aveti deja o afacere!
O diferenta majora intre cei care fac treaba si cei care nu fac (intre oamenii de actiune si victime) este comportamentul pe care il au atunci cand dau de rezultatele altora.
Eu cand vad un om care a reusit, a obtinut recunoasterea celorlalti de specialitate din domeniul respectiv si implicit excelenta, incerc cu toate puterile sa copiez bucati din mentaliteatea lui de invingator. Caut sa integrez ce are el mai bun la mine. Mai mult, il tin la loc de cinste in mintea mea si apelez la el de fiecare data cand ma poate ajuta cu un sfat.
Victimele nu numai ca isi spun ca nu vor reusi ce altii reusesc, dar cand dau de oameni care au atins excelenta, care au rezultate acolo unde ei nu au sau care au pur si simplu parte de abundenta:
*cauta motive pentru care cealalta persoana a reusit si el nu (cel putin o conditie contextuala pe care respectivul a avut-o: bani, relatii, copilarie fericita etc)
*cauta sa critice rezultatul (ironic) si sa ia in deradere munca, inteligenta, calitatile celui care a atins excelenta.
Lumea e plina de oameni mediocri (de aici si denumirea). Oamenii mediocri sunt plini de ura, negativisti si distrugatori ca niste crucisatoare (nave de razboi rapide).
Oamenii de calitate se recunosc intre ei si se respecta, asa ca e simplu sa depistezi oamenii mediocri. Sunt cei care critica rezultatele altora, excelenta pe care au obtinut-o altii si iti spun toate motivele perverse pentru care acestia au reusit si ei nu.

Poti sa te complaci in continuare in situatia in care esti si sa nu cauti sa avansezi. Poti gasi 1001 de motive pentru care altii au rezultate si tu nu. Un tata iubitor si grijuliu, o situatia financiara in familie mai buna, un ‘protector’ care a venit cu bani, relatiile pe care ei le au si tu nu.
Cand vorbesti de lipsuri si de nereusite, cand vorbesti de incapacitatea ta de a obtine rezultate, chiar daca ti se pare ca este motivata, nu faci decat sa iti schingiuiesti sufletul aiurea.
Eliberarea se afla doar la un pas de tine. Trebuie doar sa cauti continuu solutii si sa fii in miscare (sa te provoci sa cauti solutii).
In final raman doar doua categorii de oameni: cei care fac treaba si cei care nu fac. In ce categorie intri TINE STRICT DE DECIZIA TA.

Principalele intrebari pe care trebuie sa le alimentezi:
  • esti pe directia buna? daca nu mai adaugi nimic in viata ta si lasi sa se intample ca acum, unde ajungi (din inertie)?
  • ce te mana de la spate?
  • pentru ce te trezesti dimineata?
  • pentru ce lupti acum?
  • pentu ce ai lupta pe viata si pe moarte in viata ta?
  • la anul pe vremea asta unde o sa fii?
  • dar peste 5 ani? dar peste 10?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu