luni, 7 ianuarie 2013

De ce să nu te bucuri de tot ce îţi poate oferi viaţa?


De ce? De ce ar trebui să încercaţi? De ce să te trezeşti devreme? De ce să munceşti atât de mult? De ce să citeşti atât de multe cărţi? De ce să îţi faci prieteni? De ce sa mergi atât de departe? De ce să câştigi atât de mult? De ce sa dai atât de mult?

Cel mai bun răspuns la întrebarea: „De ce ar trebui să încercaţi?" este o altă întrebare: De ce nu?
Ce altceva să faci cu viaţa ta? De ce să nu vezi cât de departe poţi ajunge? De ce să nu vezi cât de mult poţi câştiga, sau citi, sau împărtăşi? De ce sa nu vezi ce poţi deveni sau cât de mult te poţi dezvolta? De ce nu? La urma urmei, vei fi aici până vei muri. De ce să nu îţi trăieşti viaţa cu stil?

Cea de-a treia întrebare merge puţin mai departe. Ea sună aşa: „De ce nu tu?". Unii oameni se descurcă atât de bine încât ajung să le vadă pe toate. Tu de ce n-ai face-o? De ce sa nu fii tu cel care să urmărească, dimineaţa, ceaţa de deasupra Insulelor Hebride din largul Scoţiei? De ce să nu fii tu cel care să se pătrundă de istorie în Turnul Londrei sau care să exploreze misterele întunecate ale Spaniei? De ce sa nu fii tu cel care să ia dejunul într-una din acele fermecătoare cafenele de pe faimosul Champs Elysees din Paris? De ce nu tu? Nimic nu se compara cu o plimbare prin Sala Oglinzilor din Palatul de Ia Versailles sau cu admirarea tabloului Monei Lisa aflat la Luvru. De ce să nu fii tu cel care să navigheze cu o goeletă în Caraibe? Ştii unde se afla cele mai minunate scoici din Miami? De ce să nu faci cumpărături pe Fifth Avenue din New York City, de ce să nu stai la Waldorf sau la Piaza sau la Carlisle, de ce să nu mănânci specialităţile fine (friptură de gâscă cu mere în aluat franţuzesc) servite la Luchow's? De ce să nu bei ceva în Arizona, la asfinţit? De ce să nu te bucuri de tot ce îţi poate oferi viaţa, ştiind ca aceasta este recompensa primita pentru un efort disciplinat şi constant? De ce nu tu?
Iată ultima mea întrebare; De ce nu acum? De ce să amâni un viitor mai bun atunci când atât de multe lucruri- minunate aşteaptă să le comanzi?

Un comentariu: